Västerbottenpajer med kräftor

Ingen kräftskiva utan Västerbottensost. Här i goda små pajer med god kräfttopping.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

100 g riven Västerbottensost
ägg
1 dl mjölk
0.5 dl vispgrädde
salt och peppar

Garnera med:

crème fraîche
kräftstjärtar
dill

Ugn: 175°

Gör så här

1

Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Pensla små formar typ mazarinformar, 6 cm i diameter, noga med smält smör. Tryck ut degen i formarna. Nagga dem och ställ kallt i en timme.

2

Förgrädda pajskalen i 10 minuter. Fördela osten i formarna. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ca 15 minuter tills äggstanningen stelnat.

3

Låt pajerna svalna lite och garnera med crème fraiche, kräftstjärtar och dill.

Scroll to Top