RECEPT FRÅN HJ

Västerbottenpajer med kräftor

Ingen kräftskiva utan Västerbottensost. Här i goda små pajer med god kräfttopping.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
18 stycken

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 100 g riven Västerbottensost
  • ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • crème fraîche
  • kräftstjärtar
  • dill
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Pensla små formar typ mazarinformar, 6 cm i diameter, noga med smält smör. Tryck ut degen i formarna. Nagga dem och ställ kallt i en timme.

2

Förgrädda pajskalen i 10 minuter. Fördela osten i formarna. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ca 15 minuter tills äggstanningen stelnat.

3

Låt pajerna svalna lite och garnera med crème fraiche, kräftstjärtar och dill.


Recept