Du behöver
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
100 g riven Västerbottensost
ägg
1 dl mjölk
0.5 dl vispgrädde
salt och peppar
Garnera med:
crème fraîche
kräftstjärtar
dill
Ugn: 175°
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Pensla små formar typ mazarinformar, 6 cm i diameter, noga med smält smör. Tryck ut degen i formarna. Nagga dem och ställ kallt i en timme.
Förgrädda pajskalen i 10 minuter. Fördela osten i formarna. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ca 15 minuter tills äggstanningen stelnat.
Låt pajerna svalna lite och garnera med crème fraiche, kräftstjärtar och dill.