RECEPT FRÅN HJ

Västerbottenpaj

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:

  • 3 dl västerbottensost riven
  • 4 st potatis kokta
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • Ugn: 225º

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Kavla ut och lägg i en form, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.
3
Förgrädda i 10 minuter. Lägg i osten och lägg på tärnad potatis och persilja.
4
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar, och häll i pajskalet. Grädda i 30 minuter.

Recept