Du behöver
Botten:
150 g smör rumstempererat
1.75 dl strösocker
5 st äggulor
0.5 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Maräng:
5 st äggvitor
2 dl strösocker
100 g mandelspån
Fyllning:
5 dl vaniljkräm (Marsán kallrörd eller kokt)
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl mörk rom (valfritt)
5 dl färska hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker tills det är ljust och luftigt. Blanda ner en äggula åt gången. Rör sedan ner mjölken.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten.
Lägg bakplåtspapper i en braspanna med höga kanter. Häll smeten i formen.
Vispa äggvitorna toppiga. Tillsätt sockret under vispning, lite i taget.. Vispa tills du får en blank smet.
Fördela marängen över smeten och strö över mandeln. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna.
Dela kakan i två delar på mitten. Lägg en del med marängen nedåt mot ett bakplåtspapper.
Gör vaniljkrämen enligt instruktioner på förpackningen. Låt krämen kallna. Vispa grädden och blanda samman vaniljkräm, grädde, vaniljsocker och rom. Bred krämen ovanpå kakan.
Fördela hälften av hallonen ovanpå krämen. Lägg den andra kakhalvan ovanpå med marängen uppåt. Dekorera med hallon och florsocker.
Receptet är beräknat till 8-10 portioner.