Världens bästa kaka

Du behöver Botten: 150 g smör rumstempererat 1.75 dl strösocker 5 st äggulor 0.5 dl mjölk 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker...

Du behöver

Botten:

150 g smör rumstempererat
1.75 dl strösocker
5 st äggulor
0.5 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Maräng:

5 st äggvitor
2 dl strösocker
100 g mandelspån

Fyllning:

5 dl vaniljkräm (Marsán kallrörd eller kokt)
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl mörk rom (valfritt)
5 dl färska hallon

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker tills det är ljust och luftigt. Blanda ner en äggula åt gången. Rör sedan ner mjölken.

2

Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten.

3

Lägg bakplåtspapper i en braspanna med höga kanter. Häll smeten i formen.

4

Vispa äggvitorna toppiga. Tillsätt sockret under vispning, lite i taget.. Vispa tills du får en blank smet.

5

Fördela marängen över smeten och strö över mandeln. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna.

6

Dela kakan i två delar på mitten. Lägg en del med marängen nedåt mot ett bakplåtspapper.

7

Gör vaniljkrämen enligt instruktioner på förpackningen. Låt krämen kallna. Vispa grädden och blanda samman vaniljkräm, grädde, vaniljsocker och rom. Bred krämen ovanpå kakan.

8

Fördela hälften av hallonen ovanpå krämen. Lägg den andra kakhalvan ovanpå med marängen uppåt. Dekorera med hallon och florsocker.


Kommentar:
Receptet är beräknat till 8-10 portioner.

Scroll to Top