Vaniljsockerkaka

Du behöver 4 st ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl vatten Vaniljfyllning:? 125 g smör 1 dl mjölk 4...

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten

Vaniljfyllning:?

125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Garnera med:

florsocker
jordgubbar

Ugn: 200°

Det här behövs till 10–12 bitar:?

Gör så här

1
Smörj och bröa en bakform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och rör om.

2
Häll i kokande vatten under omrörning. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. ?

3
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt under omrörning, ca 3 minuter.

4
Ta kakan ur ugnen och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dela den i två bottnar innan den har hunnit svalna.

5
Fördela vaniljfyllningen på båda bottnarna och lägg ihop kakan. Garnera med siktat florsocker och jordgubbar.

Scroll to Top