Du behöver
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl vatten
Vaniljfyllning:?
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Garnera med:
florsocker
jordgubbar
Ugn: 200°
Det här behövs till 10–12 bitar:?
Gör så här
1
Smörj och bröa en bakform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och rör om.
2
Häll i kokande vatten under omrörning. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. ?
3
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt under omrörning, ca 3 minuter.
4
Ta kakan ur ugnen och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dela den i två bottnar innan den har hunnit svalna.
5
Fördela vaniljfyllningen på båda bottnarna och lägg ihop kakan. Garnera med siktat florsocker och jordgubbar.