Vaniljkräm med blåbär och crunch

Du behöver 250 g blåbär frysta Crunch: 50 g smör 0.5 dl rörsocker 0.75 dl vetemjöl 25 g hasselnötter hackade rostade 2 dl havregryn 0.5...

Du behöver

  • 250 g blåbär frysta

Crunch:

50 g smör
0.5 dl rörsocker
0.75 dl vetemjöl
25 g hasselnötter hackade rostade
2 dl havregryn
0.5 dl havrekärnor

Vaniljkräm:

3 dl Vispad grädde
1 dl färskost
1 msk vaniljsocker

Garnera med:

mynta

Ugn: 175°

Gör så här

1
Crunch: Blanda rumsvarmt smör, rörsocker, mjöl, nötter, havregryn och havrekärnor i en skål, och blanda till en smuldeg. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen, 10–15 minuter. Låt kallna.

2
Vaniljkräm: Vispa grädden tjock och tillsätt färskost och vaniljsocker.

3
Varva blåbär, crunch och vaniljkräm i ett glas. Garnera med mynta.

Scroll to Top