Du behöver
- 8 st persikor gula och vita
Sockerlag:
1 st vaniljstång
5 dl vatten
3 dl strösocker
Servera med:
Vispad grädde
Garnera med:
mynta
Gör så här
Skölj och picka persikorna i skalet med en gaffel. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
Sockerlag: Koka upp vatten, socker, vaniljstång och -frön i en gryta. Koka upp och sjud ca 10 minuter.
Lägg i persikorna och låt dem sjuda 5 minuter under lock. Vänd persikorna och sjud ytterligare 5 minuter.
Ta upp persikorna med hålslev och skala dem innan de svalnat. Lägg över i en burk och häll över lagen. Servera med vispad grädde. Garnera med mynta.
Tips! Vill du göra persikopuré? Ta 4–5 vaniljkokta persikor eller färska skalade, och kärna ur dem. Mixa fruktköttet i en bägare med mixerstaven.