Vaniljkokta persikor

Ljuvlig smak och doft av vanilj.

Du behöver

  • 8 st persikor gula och vita

Sockerlag:

1 st vaniljstång
5 dl vatten
3 dl strösocker

Servera med:

Vispad grädde

Garnera med:

mynta

Gör så här

1

Skölj och picka persikorna i skalet med en gaffel. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.

2

Sockerlag: Koka upp vatten, socker, vaniljstång och -frön i en gryta. Koka upp och sjud ca 10 minuter.

3

Lägg i persikorna och låt dem sjuda 5 minuter under lock. Vänd persikorna och sjud ytterligare 5 minuter.

4

Ta upp persikorna med hålslev och skala dem innan de svalnat. Lägg över i en burk och häll över lagen. Servera med vispad grädde. Garnera med mynta.


Kommentar:
Tips! Vill du göra persikopuré? Ta 4–5 vaniljkokta persikor eller färska skalade, och kärna ur dem. Mixa fruktköttet i en bägare med mixerstaven.

Scroll to Top