Vaniljgubbar med vit choklad

Du behöver 750 g jordgubbar 1 st vaniljstång 1 dl strösocker 2 msk pressad citronsaft 150 g vit choklad 1.5 dl vispgrädde 1.5 dl kvarg...

Du behöver

  • 750 g jordgubbar
  • 1 st vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 150 g vit choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl kvarg

Garnera med:

jordgubbar
vit choklad

Gör så här

1

Skölj och rensa jordgubbarna och skiva dem. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp jordgubbar, vaniljstång och frön, socker och citronsaft på låg värme. Koka samman i 3 minuter. Låt stå och dra utan värme i 30 minuter så det svalnar helt.

2

Häll kompotten i en sil och låt saften rinna av. Ta bort vaniljstången. Använd saften till exempelvis bål.

3

Fördela kompotten i glas.

4

Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Vispa grädden men inte för hårt. Vänd ner chokladen i grädden och vänd sedan i kvargen.

5

Fördela smeten på kompotten och låt stå kallt i 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar och choklad.


Kommentar:
Tips! Håll chokladen i handen en liten stund så går den fint att göra skruvar av med en potatisskalare.

Scroll to Top