Valnötsgryta (av Maria i Sollentuna)

Jag har lärt mig receptet av min mormor, som inte finns med oss längre. Det är en festlig maträtt, har en sötsur smak men mera söt än sur. Grytan äts med ris.

Du behöver

  • 1 st lök mellanstor gul
  • 1 st färsk kyckling eller 1
  • 6 dl valnötter malda
  • 0.5 dl granatäppeljuice
  • 1 msk salt
  • 1 tsk röd peppar
  • 1 tsk saffran
  • 2 msk socker
  • matolja

Gör så här

1
Skär löken i små bitar och lägg i en kastrull, stek med matolja tills löken får gul färg. Skär kycklingen i små bitar och fräs tillsammans med löken någon minut. Häll i salt, peppar, socker och saffran. Häll över 1-1 1/2 liter kokt vatten, tillsätt granatäpplesaften, sänk värmen och låt småkoka i ca 1-1 1/2 timme. Servera i vit porslinsskål.

2
Gör ris på ditt sätt och njut av den goda grytan!

Scroll to Top