Ugnspannkaka med sötpotatis, fetaost och vintersallad

Du behöver 2.5 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl 0.5 tsk salt 6 dl mjölk ägg Fyllning: 500-600 g sötpotatis 0.5 dl olivolja 2 tsk torkad...

Du behöver

  • 2.5 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • ägg

Fyllning:

500-600 g sötpotatis
0.5 dl olivolja
2 tsk torkad timjan
150 g fetaost

Ugn: 225°

Vintersallad

500 g rödkål
1 st rödlök
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt
nymald peppar
granatäpple
clementiner
1 dl färska dadlar
50 g valnötter
1 st endiver

Gör så här

1

Skala potatisen och skär den i tärningar som är ca 2×2 cm. Blanda potatis, olja och timjan i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen, ca 12 minuter. Ta ut och fördela potatis och olja jämnt över långpannan.

2

Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken. Rör ner äggen.

3

Häll smeten i långpannan och strö på smulad fetaost. Tillaga mitt i ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, ca 25 minuter.

4

Vintersallad:

Finstrimla kålen, gärna med osthyvel. Skala och skiva löken. Blanda kål, lök, olja och vinäger, salt och peppar i en skål. 

5

Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Plocka bort de vita -hinnorna. Skala clementinerna med kniv, så det vita försvinner. Skär clementinerna i skivor och dela skivorna tvärsöver. Strimla dadlarna. Dela nötterna. Dela endiven i blad.

6

Lägg upp endivebladen på ett fat eller i skål. Fördela kålen över. Stick in clementinbitar och strö på dadlar, nötter och granatäppelkärnor.


Kommentar:
Fördelen med ugnspannkaka är att den sköter sig själv i ugnen och man slipper stekos. Sötpotatisen ger en matig pannkaka och vars söta smak passar utmärkt tillsammans med fetaostens sälta. Servera pannkakan med en färgstark och läcker vintersallad.

Scroll to Top