Ugnspannkaka med kassler och äpple

Du behöver 150 g kassler 0.5 st äpple 1.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 2 st ägg salt Servera med: keso lingonsylt morötter rivna Ugn:...

Du behöver

  • 150 g kassler
  • 0.5 st äpple
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • salt

Servera med:

keso
lingonsylt
morötter rivna

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tärna kasslern. Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Lägg kassler och äpple i en smord ugnsfast form, 15×20 cm. Tillaga i ugnen i 10 minuter.

2
Vispa samman mjöl med hälften av mjölken i en skål. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa smeten slät.

3
Häll smeten i formen och tillaga i ugnen 20 minuter. Servera med keso, lingonsylt och morötter.

Scroll to Top