RECEPT FRÅN HJ

Ugnsbakade laxpotatisar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 20 st färskpotatisar små
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Laxfyllning:

  • 100 g kallrökt lax
  • 150 g färskost t ex Philadelphiaost
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 tsk senap
  • 2 msk hackad gräslök
  • Garnera med:

  • dill
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skrubba potatisen och skär av lite av botten på varje så de står stadigt. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja. Krydda med salt och baka i ugn i 30 minuter. Låt svalna lite.

2

Finhacka laxen. Rör ihop färskost, pepparrot och senap. Blanda i lax och gräslök.

3

Lägg en klick laxröra på varje potatis och garnera med dill.


Recept