Du behöver
- rotselleri
- 100 g smör 50 + 50 gram
- 3 msk vatten
- 0.5 st schalottenlök
- 1 dl parmesanost finriven
- 1 msk timjan plockad
Gör så här
1
Skär bort kanterna på rotsellerin, dela och lägg i en ugnsfast form. Lägg på smörskivor och krydda med salt. Baka i 175 grader i ca 1 timme tills sellerin är genombakad.
2
Koka upp vatten & lök i en kastrull. Tillsätt smör under vispning. Ta ut sellerin ur ugnen, skiva upp och skeda över schalottenlökssmöret. Toppa med parmesan & timjan.
Istället för potatis! Rotselleri måste vara en av våra mest underskattade råvaror. Hållbar, billig, användbar, mättande och alldeles ljuvligt söt & god. Här är ett enkelt recept, som i och för sig tar en stund i ugnen, men den sköter ju sig själv. Våga byta ut potatisen och servera ugnsbakad rotselleri istället.