Ugnsbakad rotselleri

Du behöver rotselleri 100 g smör 50 + 50 gram 3 msk vatten 0.5 st schalottenlök 1 dl parmesanost finriven 1 msk timjan plockad Gör...

Du behöver

  • rotselleri
  • 100 g smör 50 + 50 gram
  • 3 msk vatten
  • 0.5 st schalottenlök
  • 1 dl parmesanost finriven
  • 1 msk timjan plockad

Gör så här

1

Skär bort kanterna på rotsellerin, dela och lägg i en ugnsfast form. Lägg på smörskivor och krydda med salt. Baka i 175 grader i ca 1 timme tills sellerin är genombakad.

2

Koka upp vatten & lök i en kastrull. Tillsätt smör under vispning. Ta ut sellerin ur ugnen, skiva upp och skeda över schalottenlökssmöret. Toppa med parmesan & timjan.


Kommentar:
Istället för potatis! Rotselleri måste vara en av våra mest underskattade råvaror. Hållbar, billig, användbar, mättande och alldeles ljuvligt söt & god. Här är ett enkelt recept, som i och för sig tar en stund i ugnen, men den sköter ju sig själv. Våga byta ut potatisen och servera ugnsbakad rotselleri istället.

Scroll to Top