Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Du behöver 1 msk rosépeppar 0.5 dl socker 1 msk salt 1.2 kg laxfilé med skinn 10 cm purjolök Romsås: 3 dl crème fraîche 0.5...

Du behöver

  • 1 msk rosépeppar
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk salt
  • 1.2 kg laxfilé med skinn
  • 10 cm purjolök

Romsås:

3 dl crème fraîche
0.5 dl hackad dill
2 msk hackad gräslök
3 msk stenbitsrom

Servera med:

potatis kokt

Ugn: 175°

6 portioenr

Gör så här

1
Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp.

2
Torka av laxen lätt och strö över strimlad purjolök. Baka i ugnen i ca 20 minuter.

3
Romsås: Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till fisken med kokt potatis.

Scroll to Top