Du behöver
- 1 kg sötpotatis
- 2 msk solrosolja
- 3 msk sesamfrö gärna svart och vitt
- flingsalt
- 1 st lime pressad saft
- 800 g laxfilé jämntjock
- nymald peppar
Wasabitäcke:
2 dl crème fraîche
3 krm wasabipulver
1 st lime rivet skal
1 dl purjolök strimlad
flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Wasabitäcke: Blanda crème fraiche, wasabipulver, limeskal och purjolök. Smaka av med salt.
2
Tvätta och klyfta potatisen och lägg i en stor, smord ugnsfast form. Blanda potatisen med olja, sesamfrö och salt. Tillaga mitt i ugnen, 5–8 minuter.
3
Pressa limesaft över laxen och krydda med salt och peppar. Lägg laxen i formen med potatis och bred över wasabitäcket. Tillaga mitt i ugnen tills laxen precis är genomstekt och potatisen är mjuk, 18–20 minuter.