RECEPT FRÅN HJ

Ugnsbakad lax med spenatsås

Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 2 bitar laxfilé
  • salt peppar
  • Chili explosion
  • ströbröd
  • 1 msk matfett
  • Spenatsås:

  • 200 g spenat eller färsk spenat
  • 1 msk matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • salt peppar
  • muskotnöt
  • Servera med:

  • potatis kokt
  • citronklyftor

Gör så här

1
Torka av laxen med hushållspapper. Salta, peppra och krydda med chili explosion. Strö på lite ströbröd. Stek laxen i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.
2
Spenatsås: Fräs spenaten i en kastrull med matfett, tills den frysta spenaten tinat eller den färska blivit slak. Strö över mjöl och späd med mjölken under omrörning. Salta och krydda med nymald peppar och riven muskotnöt. Servera laxen med spenatsås, kokt potatis och citronklyftor.

Recept