Ugnsbakad fiskfilé med sufflétäcke

Du behöver torskfilé ca 300 g salt vitpeppar Sufflétäcke: 2 msk majonnäs 1 tsk fransk senap 1 msk fiskspad 1 st äggula 1 msk hackad...

Du behöver

  • torskfilé ca 300 g
  • salt vitpeppar

Sufflétäcke:

2 msk majonnäs
1 tsk fransk senap
1 msk fiskspad
1 st äggula
1 msk hackad dill
0.5 dl riven ost
1 krm paprikapulver
1 st äggvita

Servera med:

potatis kokt
grön sparris

Garnera med:

dill

Ugn: 225 grader

Gör så här

1
Dela fiskfilén och lägg den i en eller två smorda ugnssäkra formar. Salta och peppra. Täck formen med ett smörat smörpapper och tillaga i ugnen i ca 10 minuter, tills fisken är vit. Häll försiktigt av fiskspadet i en kopp.

2
Sufflétäcke: Blanda majonnäs, senap, fiskspad, äggula, dill, ost och paprikapulver i en skål. Vispa äggvitan till ett fast skum i en annan skål och vänd ner i majonnäsen.

3
Bred smeten över fisken och tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter tills det får fin färg. Servera med kokt potatis och grön sparris och garnera fisken med dill.

Scroll to Top