Tunnbrödsrulle med älgskavskebab

Du behöver 240 g älgskav fryst 2 tsk matfett 1 st gul lök 2 tsk kebabkrydda salt svartpeppar 4 st tunnbröd mjuka 0.5 st isbergssallad...

Du behöver

  • 240 g älgskav fryst
  • 2 tsk matfett
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk kebabkrydda
  • salt svartpeppar
  • 4 st tunnbröd mjuka
  • 0.5 st isbergssallad
  • 2 st tomat
  • feferoni

Sås:

0.5 dl turkisk yoghurt
1 tsk majonnäs
1 msk ketchup
2 krm kebabkrydda

Gör så här

1
Stek älgskavet i en het stekpanna med matfett. Vänd runt köttet tills allt är brynt.

2
Tillsätt skivad lök och kebabkrydda. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Rör samman yoghurt, majonnäs, ketchup och kebabkrydda i en skål. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg älgskavet på tunnbröd med såsen, strimlad isbergssallad, skivad tomat och feferoni. Rulla ihop till en rulle.

Scroll to Top