RECEPT FRÅN HJ

Tunnbrödschips med rensteksröra

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 st tunnbröd mjuka rektangulära
  • 1 st ägg
  • 1 dl lagrad prästost finriven
  • Rensteksröra:

  • 100 g rökt renstek
  • 1 dl kesella
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk skånsk grovkornig senap
  • 3 msk hackad gräslök
  • salt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rensteksröra: Finhacka köttet. Blanda kött, kesella, majonnäs, senap och gräslök.Smaka av med salt och peppar.

2

Tryck ut 12 kakor ur tunnbröden med ett kakmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med lätt uppvispat ägg och strö över osten. Grädda mitt i ugnen, ca 6 minuter. Låt kallna och förvara på galler.


Kommentar:
Till det här receptet behöver du ett hjärtformat kakmått.

Recept