Toscapersikor

Du behöver 7 st persikor 1.5 dl hasselnötter 1.5 dl sötmandel 100 g smör eller margarin 1 dl strösocker 1 dl ljus sirap 2 msk...

Du behöver

  • 7 st persikor
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 1.5 dl sötmandel
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Ugn: 225º

Gör så här

1
Dela persikorna och ta ur kärnorna. Lägg i en smord form med snittytan upp.

2
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalen. Skålla och skala mandeln.

3
Hacka nötter och mandel grovt. Smält ihop smör, socker, sirap, mjöl och mjölk i en kastrull.

4
Rör i nötter och mandel, och värm i 2–3 minuter till. Häll över frukten och baka i ugnen ca 20 minuter. Täck med folie om toscan blir för mörk.

Scroll to Top