Tonfisksallad

Du behöver 300 g färskpotatisar små 1 st isbergssalladhuvud eller romansalladshuvud 100 g körsbärstomater 0.5 st gurka 1 st morot 0.5 st rödlök 1 st...

Du behöver

  • 300 g färskpotatisar små
  • 1 st isbergssalladhuvud eller romansalladshuvud
  • 100 g körsbärstomater
  • 0.5 st gurka
  • 1 st morot
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st tonfisk eller i olja
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 0.5 dl oliver

Dressing:

1 tsk senap
0.5 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Tvätta och koka potatisen. Häll på kallt vatten och låt potatisen kallna.

2
Skölj alla grönsaker. Strimla sallad, tomat, gurka, morot och lök, och lägg upp på ett fat. Lägg på avrunnen tonfisk, äggklyftor och oliver.

3
Dressing: Vispa ihop senap, vinäger och olja, och ringla över salladen vid servering. Servera med bröd.

Scroll to Top