RECEPT FRÅN HJ

Tomatsallad med sockerärter, haricots verts och serranochips

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tomater olika sorter och färger
  • 1 st grönsalladshuvud
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sockerärter
  • 150 g fetaost
  • Serranochips:

  • 70 g lufttorkad serranoskinka skivad
  • Basilikaolja:

  • 0.5 dl basilika
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • Servera med:

  • bröd
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skölj och dela tomaterna. Skölj sallaten och slunga den torr. Koka haricots verts i lättsaltat vatten, ca 3 minuter och sockerärterna 1 minut. Häll av kokvattnet och spola av dem i kallt vatten. Låt de rinna av i ett durkslag.

2

Sätt ugnen på 200°. Lägg serranoskinka på en plåt med bakplåtspapper. Låt torka i mitten av ugnen, ca 5 minuter. Låt de svalna på galler.

3

Mixa basilikabladen med oljan med mixerstaven till en slät grön olja. Smaka av med salt. Blanda kuber av fetaosten med lite av basilikaoljan. Häll upp resten i en dressingsflaska.

4

Lägg upp sallatsblad, haricots verts, sockerärter, tomater och fetost på ett uppläggningsfat. Fördela bitar av serranoskinka överst. Ringla lite mer av basilikaoljan över salladen. Servera med bröd.


Kommentar:
Tips! Woka tomaterna snabbt i en stekpanna med lite olivolja.

Recept