Du behöver
- 400 g tomater olika sorter och färger
- 1 st grönsalladshuvud
- 150 g haricots verts
- 150 g sockerärter
- 150 g fetaost
Serranochips:
70 g lufttorkad serranoskinka skivad
Basilikaolja:
0.5 dl basilika
1 dl rapsolja
salt
Servera med:
bröd
Ugn: 200°
Gör så här
Skölj och dela tomaterna. Skölj sallaten och slunga den torr. Koka haricots verts i lättsaltat vatten, ca 3 minuter och sockerärterna 1 minut. Häll av kokvattnet och spola av dem i kallt vatten. Låt de rinna av i ett durkslag.
Sätt ugnen på 200°. Lägg serranoskinka på en plåt med bakplåtspapper. Låt torka i mitten av ugnen, ca 5 minuter. Låt de svalna på galler.
Mixa basilikabladen med oljan med mixerstaven till en slät grön olja. Smaka av med salt. Blanda kuber av fetaosten med lite av basilikaoljan. Häll upp resten i en dressingsflaska.
Lägg upp sallatsblad, haricots verts, sockerärter, tomater och fetost på ett uppläggningsfat. Fördela bitar av serranoskinka överst. Ringla lite mer av basilikaoljan över salladen. Servera med bröd.
Tips! Woka tomaterna snabbt i en stekpanna med lite olivolja.