Tomatpaj med fetaost och örter

En paj med smalt pajskal.

Du behöver

Pajdeg:

60 g flytande smör- och rapsolja
150 g kesella 10 %
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl grahamsmjöl

Fyllning:

150 g fetaost
500 g små tomater olika sorter och färger
1 dl svarta oliver urkärnade
3 st ägg
2 dl mjölk
2 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar
2 msk citrontimjan repad
2 msk basilika riven

Garnera med:

citrontimjan
basilika

Ugn: 225° och 200°

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225°. Blanda smör-& rapsolja, kesella, vetemjöl och grahamsmjöl till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Grädda pajskalet, ca 10 minuter. Låt svalna.

2

Smula fetaosten grovt och fördela i pajskalet med hälften av de halverade tomaterna och svarta oliver. Vispa samman ägg, mjölk och majsstärkelse. Smaksätt med salt, peppar, citrontimjan och basilika. Häll äggstanningen i pajskalet. Sänk temperaturen i ugnen till 200°. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 30 minuter.

3

Lägg resterande tomater i mitten på pajen. Garnera med citrontimjan och basilika. Servera med grönsallad.

Scroll to Top