RECEPT FRÅN HJ

Tomatgratinerad cannelloni

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 16 st cannellonirör
  • Fyllning:

  • 350 g champinjoner färska
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl hackad bladpersilja
  • 200 g cream cheese
  • 250 g ricotta
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt och peppar
  • Tomatsås:

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd spansk chilipeppar
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • socker
  • Gratinera med:

  • 4 dl gratängost riven
  • Ugn: 200-225°

Gör så här

1

Hacka champinjonerna. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs champinjoner och vitlök i en stekpanna med smör, tills de får lite färg. Salta och peppra. Vänd ner persiljan och låt blandningen svalna på en tallrik. Blanda cream cheese, ricotta och turkisk yoghurt i en bunke och rör ner champinjonblandningen. Smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse i plast med fyllningen.

2

Klipp av spetsen på spritspåsen och spritsa fyllningen i cannellonirören. Lägg dem i smorda ugnsfasta portionsformar eller stor serveringsform.

3

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med olja, ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten och tomatpuré. Låt koka upp och sjuda 15 minuter under lock. Smaka av med salt, peppar och socker. Fördela såsen över cannellonirören och toppa med riven gratängost. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.


Recept