Timjan- och rosmarinkyckling

Kycklingen helsteks i lergryta.

Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1,4 kg
  • salt peppar
  • 0.5 st purjolök
  • 1 dl färsk timjan
  • 3 msk färsk rosmarin
  • 8 st potatis
  • 8 st schalottenlökar
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl vatten

Ugn: 250°

Gör så här

1
Skölj och torka kycklingen. Krydda den invändigt med salt och peppar. Fyll kycklingen med hackad purjolök, timjan och rosmarin.

2
Skala potatis och lök. Dela potatisen i bitar och lägg i grytan till-sammans med löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar och lägg i grytan.

3
Tillsätt vattnet. Salta och peppra utanpå kycklingen och lägg ner den i grytan. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Tillaga i ca 1 timme och 10 minuter. Ta av locket och baka i ytterligare 10 minuter så kycklingen får lite färg. Kycklingen är klar när köttsaften är ofärgad.

Scroll to Top