RECEPT FRÅN HJ

Tian – omelett från Provence

Ugnsomelett med medelhavssmaker, samt ett tillskott av svensk falukorv!

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 250 g squash
  • 225 g falukorv
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 msk Herbes de Provence örtblandning
  • salt
  • 1 kruka hackad basilika
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl riven parmesanost
  • 6 st ägg
  • 1.5 msk dijonsenap
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Skiva squashen och skär skivorna mitt itu, som halvmånar. Förväll squashskivorna i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Låt rinna av i en sil. Fintärna korven. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar.

2

Mjukstek lök, vitlök och paprika i en stekpanna med olja. Blanda i chiliflakes mot slutet.

3

Tillsätt krossade tomater och Herbes de Provence. Koka utan lock tills vätskan kokat in och tomatsåsen är tjock, ca 10 minuter. Smaka av med salt. Låt kallna. Blanda i örter och ost.

4

Vispa upp äggen och blanda i senap. Blanda ner tomatröran i äggvispet. Vänd sist ner squash och korv.

5

Häll smeten i en smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen tills smeten har stannat och omeletten har fin färg, ca 1 timme.


Recept