Thailändsk lax

Att koka fisken direkt i såsen är enkelt och bekvämt.

Du behöver

  • 2 st laxfilé à 125 g
  • 0.5 tsk salt
  • kokosmjölk ca 2 dl
  • 1/2-1 tsk currypasta röd
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 st vitlöksklyfta

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala och hacka vitlöken. Vispa ihop kokosmjölken med currypasta och gurkmeja.

2
Fräs vitlöken mjuk i lite matfett utan att den får färg. Lägg ner fisken i pannan och stek den ca 1/2 minut på varje sida.

3
Tillsätt såsen och låt fisken sjuda i såsen ca 5-6 minuter. Bjud kokt ris och kokt broccoli till.


Kommentar:
För att vara fisk så är laxen ganska fet, men fiskfettet hör till de nyttiga fetterna.

Scroll to Top