Thai kycklinggryta med ris

Du behöver 100 g ostronskivling 1 msk matfett 1 st kycklingfilé 1 tsk currypasta grön 1 msk rapsolja 2.5 dl kokosmjölk krämig 0.5 tsk strösocker...

Du behöver

  • 100 g ostronskivling
  • 1 msk matfett
  • 1 st kycklingfilé
  • 1 tsk currypasta grön
  • 1 msk rapsolja
  • 2.5 dl kokosmjölk krämig
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1.5 tsk fisksås thai
  • salt och peppar
  • 75 g sockerärter
  • 50 g minimajs

Garnera med:

färsk koriander
limeskal

Servera med:

jasminris kokt

Gör så här

1
Dela ostronskivlingen i bitar och stek den i en stekpanna med matfett tills den får färg. Lägg upp på en tallrik.

2
Strimla kycklingfilén. Fräs currypastan i en stekpanna med i varm olja. Tillsätt kycklingen och stek det i 3 minuter under omrörning.

3
Tillsätt kokosmjölk, socker och fisksås och låt sjuda i ca 3 minuter. Salta och peppra. Blanda ner delade sockerärter och minimajs och låt koka upp. Garnera med färsk koriander och strimlat limeskal och servera med kokt jasminris.

Scroll to Top