Du behöver
- 4 bitar lax á 150 gram
Marinad:
0.5 dl ljus soja
0.5 dl strösocker
1 msk sesamolja
1 msk vitvinsvinäger
1 st vitlöksklyfta
Grönsaksnudlar:
1 pkt risnudlar
1 st röd paprika
1 st rödlök
1 st squash
70 g färsk spenat
150 g sugarsnaps
2 msk rapsolja
1 msk ljus soja
salt och peppar
Garnera med:
rostade sesamfrön
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda samman soja, socker, sesamolja, vinäger och riven vitlök i en skål eller i en plastpåse. Vänd laxbitarna i marinaden och marinera i kyl i minst en timme.
Ta upp laxen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, spara marinaden. Tillaga i ugn i ca 10 minuter tills laxen är klar.
Koka nudlarna 1 minuter kortare tid än anvisningen på förpackningen. Spola dem kalla i vatten och låt rinna av.
Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva löken tunt. Dela squashen i mindre bitar. Fräs grönsakerna i olja i stekpanna ett par minuter. Blanda i spenat och delade sugar snaps och fräs någon minut till.
Häll på laxmarinaden och soja och blanda i nudlarna. Låt allt bli varmt och lägg upp på ett fat. Lägg på laxbitarna och strö över sesamfrön. Servera med limeklyftor.
När laxen väl är marinerad går det på ett kick att få fram maten på bordet. Perfekt för bråda dagar!