RECEPT FRÅN HJ

Teriyakilax med grönsaksnudlar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar lax á 150 gram
  • Marinad:

  • 0.5 dl ljus soja
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Grönsaksnudlar:

  • 1 pkt risnudlar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 1 st squash
  • 70 g färsk spenat
  • 150 g sugarsnaps
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ljus soja
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • rostade sesamfrön
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda samman soja, socker, sesamolja, vinäger och riven vitlök i en skål eller i en plastpåse. Vänd laxbitarna i marinaden och marinera i kyl i minst en timme.

2

Ta upp laxen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, spara marinaden. Tillaga i ugn i ca 10 minuter tills laxen är klar.

3

Koka nudlarna 1 minuter kortare tid än anvisningen på förpackningen. Spola dem kalla i vatten och låt rinna av.

4

Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva löken tunt. Dela squashen i mindre bitar. Fräs grönsakerna i olja i stekpanna ett par minuter. Blanda i spenat och delade sugar snaps och fräs någon minut till.

5

Häll på laxmarinaden och soja och blanda i nudlarna. Låt allt bli varmt och lägg upp på ett fat. Lägg på laxbitarna och strö över sesamfrön. Servera med limeklyftor.


Kommentar:
När laxen väl är marinerad går det på ett kick att få fram maten på bordet. Perfekt för bråda dagar!

Recept