RECEPT FRÅN HJ

Tacosoppa

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 styck gul lök
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 300 gram köttfärs
  • 1 styck påse tacokrydda 28 gram
  • 2 matskedar smör
  • 1 burk passerade tomater 500 g
  • 5 deciliter vatten
  • 1 styck grönsaksbuljongtärning
  • 1 styck röd paprika
  • 1 deciliter majskorn
  • 1 burk stora vita bönor 230 g
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • crème fraîche
  • tortillachips

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färsen smulig i en gryta med smör. Lägg i lök och vitlök och fräs lite till.

2

Tillsätt tacopulver, passerade tomater, vatten och buljongtärning, och koka i 15 minuter.

3

Kärna ur och tärna paprikan. Tillsätt till grytan tillsammans med majs och bönor. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche och tortillachips.


Recept