Tacopizza

Du behöver Pizzadeg: 12 g jäst 1.25 dl kallt vatten 1 msk olivolja 2 krm salt 3.5 dl vetemjöl Fyllning: 1 st tacosås burk mild...

Du behöver

Pizzadeg:

12 g jäst
1.25 dl kallt vatten
1 msk olivolja
2 krm salt
3.5 dl vetemjöl

Fyllning:

1 st tacosås burk mild
2 dl pizzaost riven
250 g nötfärs eller lammfärs
1 tsk kebabkrydda
svartpeppar

Sås:

1 dl gräddfil
1 msk ketchup
1 tsk kebabkrydda

Garnera med:

0.5 st röd paprika
basilika

Servera med:

vitkålssallad med paprika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pizzadeg: Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl, och arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kant. Täck med bakduk eller lock och låt den jäsa långsamt i 7–8 timmar i kylen.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut till runda plattor. Lägg över bottnarna på bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen för att den ska bli het.

3
Fyllning: Bred ut 3 msk tacosås på varje botten. Strö över osten. Blanda färsen med 1 msk tacosås, kebebkrydda och svartpeppar. Lägg klickar av färsen på varje pizza. Ta ut plåten ur ugnen och lägg bakplåtspapperet med pizzorna på plåten. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.

4
Sås: Blanda gräddfil, ketchup och kebebkrydda i en skål. Ringla såsen över de färdiga pizzorna. Garnera med skivad paprika och basilika. Servera med vitkålssallad med paprika.


Kommentar:
Gör pizzadegen i god tid, gärna 8 timmar innan den ska an-vändas.

Scroll to Top