RECEPT FRÅN HJ

Tacolasagne med kyckling

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 2 st gula lökar
  • 250 g broccoli
  • 1 st röd paprika
  • 1 st påse tacokrydda 40 gram
  • 1 burk krossade tomater 400 gram
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g färskost
  • 4 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 9 st lasagneplattor
  • 1 dl riven ost
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Strimla kycklingen. Skala och hacka löken och dela broccolin i mindre buketter. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

2

Fräs kycklingen i smör i stekpanna. Tillsätt lök, broccoli och paprika och fräs någon minut till. 

3

Strö över tacokrydda och späd med krossade tomater, crème fraiche, färskost och mjölk. Koka upp röran och krydda med salt och peppar.

4

Varva kycklingröra och lasagne-plattor i en smord form, börja och sluta med kycklingröra. Strö över ost och gratinera i 30 minuter. Servera med sallad.


Recept