Tacofiskgratäng med ångad savojkål

Du behöver 2 bitar laxfilé à 140 g salt peppar 1 dl tacosås medium stark 1.5 dl matlagningsgrädde 1 dl riven ost 6 st tacochips...

Du behöver

  • 2 bitar laxfilé à 140 g
  • salt peppar
  • 1 dl tacosås medium stark
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven ost
  • 6 st tacochips

Potatismos:

5 st potatis mjölig sort
0.5 dl mjölk
1 msk matfett
salt peppar

Servera med:

savojkål ångade klyftor

Garnera med:

hackad persilja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.

2
Blanda tacosås, grädde och ost och bred över fisken. Krossa tacochipsen och strö över fisken. Tillaga mitt i ugnen, 15 minuter.

3
Potatismos: Skala och dela potatisarna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och matfett. Vispa sönder med ballongvisp eller elvisp till ett fluffigt mos. Tillsätt lite mer mjölk om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Klicka eller spritsa direkt på tallrikarna och servera till fisken tillsammans med ångad savojkål. Garnera med persilja.

Scroll to Top