Du behöver
- 2 bitar laxfilé à 140 g
- salt peppar
- 1 dl tacosås medium stark
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl riven ost
- 6 st tacochips
Potatismos:
5 st potatis mjölig sort
0.5 dl mjölk
1 msk matfett
salt peppar
Servera med:
savojkål ångade klyftor
Garnera med:
hackad persilja
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
2
Blanda tacosås, grädde och ost och bred över fisken. Krossa tacochipsen och strö över fisken. Tillaga mitt i ugnen, 15 minuter.
3
Potatismos: Skala och dela potatisarna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och matfett. Vispa sönder med ballongvisp eller elvisp till ett fluffigt mos. Tillsätt lite mer mjölk om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Klicka eller spritsa direkt på tallrikarna och servera till fisken tillsammans med ångad savojkål. Garnera med persilja.