Syltade kantareller

Du behöver 1 l kantareller 2 tsk salt Lag: 1,5 dl äppelcidervinäger 1,5 dl spad från svampkoket 0.75 dl råströsocker 6 st vitpepparkorn 1 tsk...

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 2 tsk salt

Lag:

1,5 dl äppelcidervinäger
1,5 dl spad från svampkoket
0.75 dl råströsocker
6 st vitpepparkorn
1 tsk gula senapsfrön
1 st lagerblad
2 st timjankvistar

Gör så här

1

Rensa svampen och låt den sjuda i lättsaltat vatten i 10 minuter. Sila bort spadet men spara 1 1/2 dl till inläggningen.

2

Blanda alla ingredienser till lagen och koka ihop i ca 5 minuter tills sockret löst sig. Lägg i svampen och koka i ytterligare ett par minuter.

3

Lägg svampen i väl rengjorda burkar och häll över lagen. Förvara svalt.


Kommentar:
Ta vara på svampen och sylta den! Ett utmärkt syrligt tillbehör till grytan.

Scroll to Top