RECEPT FRÅN HJ

Syltade kantareller

Av .

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 2 tsk salt
  • Lag:

  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 1,5 dl spad från svampkoket
  • 0.75 dl råströsocker
  • 6 st vitpepparkorn
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 st lagerblad
  • 2 st timjankvistar

Gör så här

1

Rensa svampen och låt den sjuda i lättsaltat vatten i 10 minuter. Sila bort spadet men spara 1 1/2 dl till inläggningen.

2

Blanda alla ingredienser till lagen och koka ihop i ca 5 minuter tills sockret löst sig. Lägg i svampen och koka i ytterligare ett par minuter.

3

Lägg svampen i väl rengjorda burkar och häll över lagen. Förvara svalt.


Kommentar:
Ta vara på svampen och sylta den! Ett utmärkt syrligt tillbehör till grytan.

Recept