Svamprisotto med kycklingrulader och ugnsbakade tomater

Du behöver 600 g minutfilé av kyckling 6 st soltorkade tomater i olja 0.5 dl hackad basilika salt och peppar 2 msk smör Ugnsbakade tomater:...

Du behöver

  • 600 g minutfilé av kyckling
  • 6 st soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl hackad basilika
  • salt och peppar
  • 2 msk smör

Ugnsbakade tomater:

200 g körsbärstomater
2 msk olivolja
salt och peppar
2 msk färsk timjan

Risotto:

8 dl hönsbuljong av tärning
200 g champinjoner
3 msk olivolja
gul lök
vitlöksklyfta
3 dl arborioris
3 dl vitt vin
1.5 dl riven parmesanost
2 msk smör

Ugn: 175°

Gör så här

1

Lägg ut filéerna och krydda med salt och peppar. Hacka tomaterna. Fördela tomathack och basilika på filéerna. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Bryn ruladerna runt om i stekpanna med smör. Tillaga klart i ugnen tills köttsaften är ofärgad, ca 15 minuter. Låt köttet vila ett par minuter. Skiva upp ruladerna.

2

Ugnsbakade tomater: Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt, peppar och timjan. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter.

3

Risotto: Koka upp buljongen. Ansa och grovhacka svampen och fräs i olja i en kastrull tills svampen börjar få färg. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med svampen utan att löken får färg. Tillsätt riset och låt det fräsa någon minut. Späd med vin och låt det koka in. Späd med buljongen och lite i taget och rör om ofta. Låt riset koka i totalt 25 minuter. Rör i parmesanost och smör. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top