RECEPT FRÅN HJ

Svamprisotto med kycklingrulader och ugnsbakade tomater

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
1 röstande.

Du behöver

  • 600 gram minutfilé av kyckling
  • 6 stycken soltorkade tomater i olja
  • 0.5 deciliter hackad basilika
  • salt och peppar
  • 2 matskedar smör
  • Ugnsbakade tomater:

  • 200 gram körsbärstomater
  • 2 matskedar olivolja
  • salt och peppar
  • 2 matskedar färsk timjan
  • Risotto:

  • 8 deciliter hönsbuljong av tärning
  • 200 gram champinjoner
  • 3 matskedar olivolja
  • gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 3 deciliter arborioris
  • 3 deciliter vitt vin
  • 1.5 deciliter riven parmesanost
  • 2 matskedar smör
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Lägg ut filéerna och krydda med salt och peppar. Hacka tomaterna. Fördela tomathack och basilika på filéerna. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Bryn ruladerna runt om i stekpanna med smör. Tillaga klart i ugnen tills köttsaften är ofärgad, ca 15 minuter. Låt köttet vila ett par minuter. Skiva upp ruladerna.

2

Ugnsbakade tomater: Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt, peppar och timjan. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter.

3

Risotto: Koka upp buljongen. Ansa och grovhacka svampen och fräs i olja i en kastrull tills svampen börjar få färg. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med svampen utan att löken får färg. Tillsätt riset och låt det fräsa någon minut. Späd med vin och låt det koka in. Späd med buljongen och lite i taget och rör om ofta. Låt riset koka i totalt 25 minuter. Rör i parmesanost och smör. Smaka av med salt och peppar.


Recept