Svampmacka med lufttorkad skinka och rucola

Här är det dijonsenap och senapskål (som rucola heter på svenska) som sätter det där lite extra bitiga stinget på svampmackan!

Du behöver

  • 2 msk dijonsenap
  • 4 skiva lantbröd
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • 400 g svamp blandad
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 20 g rucola
  • 1 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1

Bred senap på brödskivorna och lägg på skinka.

2

Ansa svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Rör i grädde och rucola och koka ihop ett par minuter.

3

Fördela svampen ovanpå skinkan och strö över ost. Gratinera tills osten fått fin färg, ca 5 minuter.

Scroll to Top