RECEPT FRÅN HJ

Svampmacka med lufttorkad skinka och rucola

Här är det dijonsenap och senapskål (som rucola heter på svenska) som sätter det där lite extra bitiga stinget på svampmackan!

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 2 matskedar dijonsenap
  • 4 skivor lantbröd
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 400 gram svamp blandad
  • 2 stycken schalottenlökar
  • 1 matsked smör
  • salt och peppar
  • 0.5 deciliter vispgrädde
  • 20 gram rucola
  • 1 deciliter riven ost
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Bred senap på brödskivorna och lägg på skinka.

2

Ansa svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Rör i grädde och rucola och koka ihop ett par minuter.

3

Fördela svampen ovanpå skinkan och strö över ost. Gratinera tills osten fått fin färg, ca 5 minuter.


Recept