Svampgratinerad kassler med potatismos

Du behöver 400 g kassler Champinjonsås: 200 g champinjoner färska 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 msk kycklingfond 4 dl matlagningsgrädde salt och peppar...

Du behöver

  • 400 g kassler

Champinjonsås:

200 g champinjoner färska
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 msk kycklingfond
4 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
portvin ev 1 msk rött

Potatismos:

600 g potatis mjölig
2 msk smör
1 dl mjölk
salt och peppar
1 st äggula

Gratinering:

2 dl ost riven lagrad

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär kasslern i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem omlott i en smord ugnsfast form.

2
Champinjonsås: Ansa och skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör tills vattnet kokat bort. Tillsätt mjöl och fond under omrörning. Späd med grädde och koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och ev portvin. Bred såsen över kasslern.

3
Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat i ca 20 minuter. Häll av vattnet och tillsätt smör och mjölk. Vispa med en ballongvisp till ett fluffigt mos. Rör ner äggulan

4
Spritsa moset runt kanten på formen och strö över ost. Grati-nera mitt i ugnen i 10–15 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top