Du behöver
- 300 g kassler
- 200 g broccoli
- 150 g champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 0.5 dl grädde
- 1 st vitlöksklyfta
- salt peppar
- 0.5 dl riven ost
Servera med:
potatis kokt
Ugn: 250°
Gör så här
1
Skiva kasslern och lägg den i en smord ugnsfast form. Dela broccolin i mindre bitar och koka dem i 2 minuter. Låt rinna av och lägg broccolin runt kasslern.
2
Ansa och skiva svampen och stek i en kastrull med smör tills vätskan kokat in. Strö över mjöl och späd med mjölk och grädde. Koka i 5 minuter.
3
Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Häll såsen i formen och strö över ost. Gratinera i 15 minuter. Servera med potatis.