Svampgratinerad kassler

Du behöver 300 g kassler 200 g broccoli 150 g champinjoner 1 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 2 dl mjölk 0.5 dl grädde...

Du behöver

  • 300 g kassler
  • 200 g broccoli
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt peppar
  • 0.5 dl riven ost

Servera med:

potatis kokt

Ugn: 250°

Gör så här

1
Skiva kasslern och lägg den i en smord ugnsfast form. Dela broccolin i mindre bitar och koka dem i 2 minuter. Låt rinna av och lägg broccolin runt kasslern.

2
Ansa och skiva svampen och stek i en kastrull med smör tills vätskan kokat in. Strö över mjöl och späd med mjölk och grädde. Koka i 5 minuter.

3
Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Häll såsen i formen och strö över ost. Gratinera i 15 minuter. Servera med potatis.

Scroll to Top