RECEPT FRÅN HJ

Svamp- och purjolöksomelett

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 100 gram champinjoner
  • 0.5 stycken purjolök
  • 4 stycken ägg
  • 2 matskedar vatten
  • 2 kryddmått salt
  • 0.5 kryddmått svartpeppar
  • 2 matskedar matfett
  • Servera med:

  • 0.5 stycken röd paprika
  • 1 näve rucolasallad

Gör så här

1

Ansa och skiva svampen. Ansa, snitta, skölj och strimla purjolöken. Knäck ner äggen i en skål. Tillsätt vatten, salt och peppar och vispa sönder äggulorna lätt med en gaffel.

2

Hetta upp en stekpanna med hälften av matfettet och fräs svamp och purjolök tills det blir mjukt och vätskan kokat in.

3

Tillsätt resten av matfettet och sänk värmen. Häll i äggsmeten och lyft smeten med gaffeln här och där så att äggsmeten rinner ner och stelnar. Servera omeletten med skivad röd paprika och en näve rucolasallad ovanpå.


Recept