RECEPT FRÅN HJ

Svamp- och purjolöksomelett

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 100 g champinjoner
  • 0.5 st purjolök
  • 4 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 msk matfett
  • Servera med:

  • 0.5 st röd paprika
  • 1 näve rucolasallad

Gör så här

1

Ansa och skiva svampen. Ansa, snitta, skölj och strimla purjolöken. Knäck ner äggen i en skål. Tillsätt vatten, salt och peppar och vispa sönder äggulorna lätt med en gaffel.

2

Hetta upp en stekpanna med hälften av matfettet och fräs svamp och purjolök tills det blir mjukt och vätskan kokat in.

3

Tillsätt resten av matfettet och sänk värmen. Häll i äggsmeten och lyft smeten med gaffeln här och där så att äggsmeten rinner ner och stelnar. Servera omeletten med skivad röd paprika och en näve rucolasallad ovanpå.


Recept