Svamp- och kikärtsgryta

Du behöver 1 st gul lök 150 g champinjoner 2 st tomater 1 st röd paprika 1 msk rapsolja 200 g kikärter kokta 1 dl...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 2 st tomater
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g kikärter kokta
  • 1 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm paprikapulver
  • 4 st aprikoser torkade
  • salt och peppar

Servera med:

yoghurt
fullkornsris

Gör så här

1
Skala och hacka löken och klyfta svampen. Tärna tomaterna och paprikan. Fräs lök och svamp i en gryta med olja, ett par minuter. Tillsätt tomater och paprika och fräs lite till.

2
Skölj kikärterna och tillsätt dem tillsammans med vatten, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver och delade aprikoser. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt och fullkornsris.

Scroll to Top