Du behöver
- 1 st gul lök
- 150 g champinjoner
- 2 st tomater
- 1 st röd paprika
- 1 msk rapsolja
- 200 g kikärter kokta
- 1 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk tomatpuré
- 1 krm paprikapulver
- 4 st aprikoser torkade
- salt och peppar
Servera med:
yoghurt
fullkornsris
Gör så här
1
Skala och hacka löken och klyfta svampen. Tärna tomaterna och paprikan. Fräs lök och svamp i en gryta med olja, ett par minuter. Tillsätt tomater och paprika och fräs lite till.
2
Skölj kikärterna och tillsätt dem tillsammans med vatten, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver och delade aprikoser. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt och fullkornsris.