Stuvad blomkål med bräckt kassler

Du behöver 400 g blomkål 2 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt peppar 300 g kassler i skivor smör eller margarin till stekning 2 msk...

Du behöver

  • 400 g blomkål
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt peppar
  • 300 g kassler i skivor
  • smör eller margarin till stekning
  • 2 msk hackad persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Dela blomkålen i mindre buketter. Koka dem i saltat vatten, ca 5 minuter tills de är nästan mjuka. Låt rinna av väl.

2
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en skål. Koka upp resten av mjölken och vispa i redningen. Koka under omrörning i 5 minuter.

3
Vänd i blomkålen och smaka av med salt och peppar.

4
Stek kasslern hastigt i smör och servera till stuvningen. Strö över persilja.

Scroll to Top