RECEPT FRÅN HJ

Stekt strömming med morotssallad

Foto: Thomas Carlén

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 8 st strömmingsfilé
  • salt vitpeppar
  • 0.5 dl hackad dill
  • ströbröd
  • 2 msk matfett
  • Potatismos:

  • 6 st potatis
  • 1 tsk matfett
  • 0.5 dl mjölk
  • salt vitpeppar
  • Morotssallad:

  • 2 st morötter
  • 1 st äpple
  • 0.5 st huvud buffésallad gemsallad, alt isbergssallad
  • 1 msk citronsaft
  • Servera med:

  • citronklyfta

Gör så här

1
Potatismos: Skala och skär potatisen i bitar, och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen i en bunke. Tillsätt matfett och mjölk och rör moset fluffigt. Tillsätt mer mjölk om det behövs. Smak-sätt med salt och peppar.
2
Skölj strömmingsfiléerna och lägg dem med skinnsidan ner på ett smörpapper. Salta och peppra. Fördela dill på hälften av filéerna. Lägg ihop filéerna två och två till flundror. Vänd flundrorna i ströbröd. Stek på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.
3
Morotssallad: Skala och riv morötterna grovt. Dela, kärna ur och klyfta äpplet. Skär klyftorna i tunna skivor. Skiva buffésallaten. Blanda morötter, äpple och sallad i en skål och pressa över citronsaft. Servera till fisken tillsammans med mos och citronklyfta.

Recept