RECEPT FRÅN HJ

Stekt kassler med rotfruktspuré och picklad purjolök

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kassler
  • 1 st stort syrligt äpple
  • smör till stekning
  • Picklad purjolök:

  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ättikssprit 12 procent
  • Rotfruktspuré:

  • 400 g mjölig potatis
  • morötter
  • 200 g rotselleri
  • 200 g kålrot
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt
  • nymald peppar

Gör så här

1

Picklad purjolök: Skölj och strimla  purjolöken, det ska bli 4–5 dl. Lägg purjolöken i en skål. Koka upp socker, vatten och ättika och häll över purjolöken. Låt kallna. Rör om någon gång under tiden. Förvara i kylen.

2

Rotfruktspuré: Skala potatis och rotfrukter och skär i bitar. Rotfrukterna har lite längre koktid än potatisen, så skär dem i mindre bitar. Koka potatis och rotfrukter mjuka under lock i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa det grovt med en gaffel. Värm mjölken och rör i det tillsammans med smöret. Salta och peppra. 

3

Skär kasslern i skivor. Skölj och klyfta äpplet. Stek kassler (på båda sidor) och äpple hastigt i en stekpanna med smör.


Kommentar:
Att variera vardagsmaten är inte alltid så lätt. Men med picklad lök, stekta äpplen och rotfruktspuré känns den stekta kasslern som ny.

Recept // Fler kasslerrecept