Stekt fisk med svampfräs

Du behöver 300 g vit fiskfilé 1 st ägg 0.5 dl ströbröd 2 msk vetemjöl salt och peppar smör eller margarin 6 st champinjoner 1...

Du behöver

  • 300 g vit fiskfilé
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • smör eller margarin
  • 6 st champinjoner
  • 1 st tomat
  • 0.5 dl dill och persilja
  • 1 dl gräddfil
  • citron skal av 1/2

Servera med:

potatis kokt

Gör så här

1
Doppa fisken i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med mjöl, salt och peppar.

2
Stek fisken i en stekpanna med smör ca 5 minuter per sida beroende på tjocklek.

3
Skär svampen i kvartar och fräs med smör. Skär tomaten i tärningar och rör i. Fräs en minut. Blanda i örter och krydda med salt och peppar.

4
Rör ihop gräddfil och citronskal, och krydda med salt och peppar. Servera till fisken tillsammans med svampfräset och kokt potatis.

Scroll to Top