Stekt fisk med gräddfilssås

Du behöver 1 st ägg 0.5 dl ströbröd 2 msk vetemjöl salt och peppar 300 g vit fiskfilé 2 msk smör eller margarin Gräddfilssås: 2...

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 300 g vit fiskfilé
  • 2 msk smör eller margarin

Gräddfilssås:

2 dl gräddfil
1 dl gröna ärter
3 msk hackad dill
1 msk senap
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt
sallad
citron

Gör så här

1
Vispa upp ägget. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar. Doppa fisken först i ägget och vänd den sedan i ströbrödsblandningen.

2
Stek fisken ett par minuter per sida i en stekpanna med smör.

3
Gräddfilssås: Blanda gräddfil, ärter, dill och senap och smaka av med salt och peppar. Servera fisken med potatis, sallad och citron.

Scroll to Top