Du behöver
- 1 st stor rödlök
- smör till stekning
- 500 g falukorv
Rostad vitkålspuré:
350 g vitkål
2 tsk rapsolja
600 g mjölig potatis
1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
2 msk smör
salt och nymald peppar
Servera med:
skånsk grov senap
saltgurka
Ugn: 200°
Gör så här
Rostad vitkålspuré: Skär vitkålen i bitar och blanda den med olja i en ugnsform. Rosta mitt i ugnen tills kålen är mjuk och har fin färg, ca 30 minuter. Mixa kål, grädde och mjölk till en slät puré. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen, t ex med en potatisstomp. Mixa inte potatisen, stärkelsen gör potatisen klistrig. Blanda kålpuré, mosad potatis och smör, och smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva löken och stek den mjuk i en stekpanna med smör.
Skär korven i skivor och stek den på båda sidor i en stekpanna med smör.
Servera korven med senap och saltgurka.