RECEPT FRÅN HJ

Stekt falukorv med rostad vitkålspuré

Korv och mos med en twist. Genom att blanda rostad vitkål i potatismoset får man både ett mer rustikt och smakrikt mos.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 styck stor rödlök
  • smör till stekning
  • 500 gram falukorv
  • Rostad vitkålspuré:

  • 350 gram vitkål
  • 2 teskedar rapsolja
  • 600 gram mjölig potatis
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 1.5 deciliter mjölk
  • 2 matskedar smör
  • salt och nymald peppar
  • Servera med:

  • skånsk grov senap
  • saltgurka
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rostad vitkålspuré: Skär vitkålen i bitar och blanda den med olja i en ugnsform. Rosta mitt i ugnen tills kålen är mjuk och har fin färg, ca 30 minuter. Mixa kål, grädde och mjölk till en slät puré. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen, t ex med en potatisstomp. Mixa inte potatisen, stärkelsen gör potatisen klistrig. Blanda kålpuré, mosad potatis och smör, och smaka av med salt och peppar.

2

Skala och skiva löken och stek den mjuk i en stekpanna med smör.

3

Skär korven i skivor och stek den på båda sidor i en stekpanna med smör.

4

Servera korven med senap och saltgurka.


Recept