Stekpannebröd

Det här brödet gräddar du snabbt i stekpannan. Varje kaka innehåller bara 170 kcal.

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 5 dl lättmjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 0.5 tsk hjorthornssalt
  • 13 dl lantvetemjöl ca 13 dl

Det här behövs för ca 16 kakor:

Gör så här

1
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.

2
Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.

3
Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Rulla dessa till runda bullar.

4
Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida.

5
Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa.

6
degen med kummin, anis, fänkål m m.


Kommentar:
Har du ingen kavel i sommarköket, går det bra att “kavla” stekpannebrödet med hjälp av en flaska.
Hälften av mjölet bör vara av vete, resten kan du fylla på med det mjöl du har. Det går också bra att krydda

Scroll to Top