RECEPT FRÅN HJ

Spökbrownie

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 bitar

Du behöver

  • 225 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 2,25 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 30 st marshmallows stora
  • Frosting:

  • 100 g färskost
  • 50 g smör
  • 4 dl florsocker rumsvarmt
  • 2,5 msk mjölk
  • Garnering:

  • ögon eller smält, mörk choklad

Gör så här

1

Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sedan mjöl.

2

Häll smeten i en form, 23x23 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter. Låt kakan svalna.

3

Skär brownien i rutor. Sätt en marshmallow på varje bit. Vispa ihop färskost, smör, florsocker och mjölk till en rinnig frosting. Häll den försiktigt över marshmallowsen och låt den stelna. Sätt fast ögon på kakorna eller gör ögon med smält choklad.


Kommentar:
Snabbt och enkelt bakar du de här söta spök-kakorna.

Recept