RECEPT FRÅN HJ

Spenatsoppa och ostkaka med björnbär

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 styck liten gul lök
  • 1 styck liten potatis
  • 2 teskedar matfett
  • 200 gram fryst tinad bladspenat
  • 4 deciliter grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • körvel
  • 0.5 stycken röd paprika
  • Ostkaka:

  • 1 styck ägg
  • 2 teskedar strösocker
  • 1 matsked vetemjöl
  • 0.5 deciliter mjölk
  • 250 gram keso
  • 2 matskedar rostade och hackade hasselnötter
  • björnbär

Gör så här

1

Spenatsoppa: Skala och hacka löken. Skala och riv potatisen fint. Fräs löken i en gryta med matfett. Tillsätt potatis och spenat och rör om. Späd med buljongen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Mixa sönder spenaten. Smaka av med salt, peppar och körvel. Garnera soppan med röd tärnad paprika.

2

Ostkaka: Vispa samman ägg och socker. Tillsätt mjöl, mjölk, keso och rostade nötter. Häll smeten i 2 smorda ugnsformar och grädda mitt i ugnen, i 25–30 minuter. Servera ostkakan ljummen med björnb


Recept