Du behöver
- 1 st liten gul lök
- 1 st liten potatis
- 2 tsk matfett
- 200 g fryst tinad bladspenat
- 4 dl grönsaksbuljong
- salt och peppar
- körvel
- 0.5 st röd paprika
Ostkaka:
1 st ägg
2 tsk strösocker
1 msk vetemjöl
0.5 dl mjölk
250 g keso
2 msk rostade och hackade hasselnötter
björnbär
Gör så här
Spenatsoppa: Skala och hacka löken. Skala och riv potatisen fint. Fräs löken i en gryta med matfett. Tillsätt potatis och spenat och rör om. Späd med buljongen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Mixa sönder spenaten. Smaka av med salt, peppar och körvel. Garnera soppan med röd tärnad paprika.
Ostkaka: Vispa samman ägg och socker. Tillsätt mjöl, mjölk, keso och rostade nötter. Häll smeten i 2 smorda ugnsformar och grädda mitt i ugnen, i 25–30 minuter. Servera ostkakan ljummen med björnb