Spenatsoppa och ostkaka med björnbär

Du behöver 1 st liten gul lök 1 st liten potatis 2 tsk matfett 200 g fryst tinad bladspenat 4 dl grönsaksbuljong salt och peppar...

Du behöver

  • 1 st liten gul lök
  • 1 st liten potatis
  • 2 tsk matfett
  • 200 g fryst tinad bladspenat
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • körvel
  • 0.5 st röd paprika

Ostkaka:

1 st ägg
2 tsk strösocker
1 msk vetemjöl
0.5 dl mjölk
250 g keso
2 msk rostade och hackade hasselnötter
björnbär

Gör så här

1

Spenatsoppa: Skala och hacka löken. Skala och riv potatisen fint. Fräs löken i en gryta med matfett. Tillsätt potatis och spenat och rör om. Späd med buljongen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Mixa sönder spenaten. Smaka av med salt, peppar och körvel. Garnera soppan med röd tärnad paprika.

2

Ostkaka: Vispa samman ägg och socker. Tillsätt mjöl, mjölk, keso och rostade nötter. Häll smeten i 2 smorda ugnsformar och grädda mitt i ugnen, i 25–30 minuter. Servera ostkakan ljummen med björnb

Scroll to Top