Spenatsoppa med ägghalvor

Härliga färger blir det serverat här, med vårgrön spenat och solgula ägg.

Du behöver

  • 200 g färsk spenat eller fryst tinad
  • 2 tsk matfett
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 4 dl kycklingbuljong av fond
  • 1 dl mjölk
  • salt peppar
  • 2 krm körvel

Servera med:

2 st ägg kokta
bröd med färskost och persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skölj den färska spenaten. Fräs den i matfett i en gryta tills bladen sjunker ihop.

2
Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med buljong och mjölk. Låt sjuda 3 minuter. Mixa sönder spenaten med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och körvel.

3
Servera soppan med ägghalvor och bröd med färskost och persilja. Ät gärna en apelsin till dessert.


Kommentar:
Mangold, nässlor eller grönkål kan ersätta spenaten.

Scroll to Top