Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 msk olivolja
- 1.5 dl avorioris
- 4 dl grönsaksbuljong
- 50 g färsk babyspenat
- 75 g fetaost
- salt och peppar
- 2 msk pinjekärnor
- 2 st portabellosvampar
- 1 msk smör eller margarin
Tomatsallad:
1 st tomat
1 msk oregano eller persilja
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den i en gryta med olja. Tillsätt riset och fräs en minut.
2
Koka upp buljongen. Späd med 1 dl buljong i taget och koka i sammanlagt i ca 20 minuter. Rör ofta. Blanda i spenat och smulad ost. Smaka av med salt och peppar och strö över pinjekärnor.
3
Stek svampen på medelvärme i en stekpanna med smör, tills den är mjuk.
4
Tomatsallad: Tärna tomaten och blanda med oregano, olja, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar och servera till risotton.